Вівторок, 30 Квітня, 2024

Які місця в Запоріжжі стануть найкращим фоном для спогадів?

Не секрет, що сучасний скажений ритм життя накладає свій відбиток на все, в тому числі – на проведення вільного часу і дозвілля. Не оминула ця тенденція і запоріжців, разом з гостями нашого міста. Далі на zaporizhzhia-future.

Збережи моменти

Не зайвим буде нагадати також, що індустрія незвичайних, якісних і пам’ятних фотозон, їх створення та піару, активно розвивається в усьому світі. Тому Запоріжжя, йдучи в фарватері цієї глобальної і такою прекрасної тенденції, активно обростає власними пам’ятками, розрахованими на фотографії туристів і місцевих жителів. Одні фотозони з’являються у приватних установ, інші – у державних, треті і зовсім радують запоріжців в парках і скверах (і таких, слід визнати, більшість на даний момент, адже саме ці рекреаційні місця покликані притягувати до себе увагу людей).

Які ж місця в Запоріжжі стали настільки відомими в якості фотографічного маст-хева, що неодмінно зацікавлять собою навіть приїжджих? Відповідаємо.

Візитна картка міста

По-перше, якщо ви є любителем і тонким цінителем зйомок для соціальних мереж (класичний Інстаграм і іже з ними), то неодмінно загляньте на бульвар Шевченка, який починається буквально перед вікнами будівлі міської ради Запоріжжя. Перетинаючи гучну і досить багатолюдну вулицю Перемоги, бульвар Шевченка спускається вниз, до Дніпра, і на шляху його прямування можна виявити чимало цікавих атмосферних місць. Так, наприклад, фотозону у вигляді серця з яскравим написом про любов до Запоріжжя видно вже прямо з центрального проспекту міста. У вечірній і нічний час композиція підсвічується, і її гарне біло-червоне сяйво видно здалеку. На задньому плані прекрасно видно Годинник закоханих (той самий, який видзвонює мелодію з відомого фільму, який був майже повністю знятий в Запоріжжі, – «Весна на Зарічній вулиці). Минаючи фонтани в різноманітних форм-факторах (виконані вони з граніту, який видобувається в кар’єрах Запорізької області, і прикрашені вигадливим ​​підсвічуванням, яке користується величезною популярністю у приїжджих і гостей міста), мандрівник зможе пройти по бульвару до самої Набережної та зробити прекрасний знімок на мосту , який її перетинає. На задньому плані відкриється вид на острів Хортиця і сині води легендарного Дніпра.

Ще одну схожу локацію з модною нині фотозоною з сердечками можна виявити на площі Маяковського. Примітно, що неподалік працює Фонтан Життя – він майстерно прикрашений скульптурами по колу і є дуже сучасною і незвичайною спорудою. У скульптурах з каменю і мініатюрної плитки «зашифровані» деякі ключові моменти історії запорізьких земель – так, наприклад, чітко вгадуються фрагменти, присвячені племенам скіфів та інших народів, що населяли цю територію на зорі нашої ери і трохи пізніше, фрагменти, які роблять відсилання до історії козацтва, а також більш «сучасні» скульптури. На площі Маяковського також виставляють свої роботи художники, скульптори, різці по дереву та інші представники народних промислів. Словом, нудьгувати не доведеться!

Культурне дозвілля

Чимало радісних спогадів здатні залишити по собі і інші локації міста. Так, наприклад, безліч приємних сюрпризів чекає гостя Запоріжжя, який вирішить зазирнути на каскад фонтанів «Веселка» та прогулятися неспішним кроком по прилеглому великому Вознесенівський парку. Там можна побачити не тільки вже звичний фонтан і альтанку на воді (вона з’єднана з берегами водойми неширокими металевими містками з ажурними перилами, пофарбованими в яскраво-білий колір), але і шикарні квіткові картини (особлива різноманітність цих шедеврів спостерігається ранньою осінню, напередодні святкування дня міста), вироби для ландшафтного дизайну з натурального дерева, затишні альтанки і пам’ятник Святославу. Деякий час тому локація навіть «заслужила» особливу увагу міської влади, в результаті якого отримала зручну транспортну розв’язку в безпосередній близькості від себе і кілька фігур паркового ландшафтного дизайну. Оцінити старання може кожен запоріжець і гість міста.

Ще однією з недавно відкритих локацій є Алея Троянд, яку можна знайти в самому центрі міста, в Вознесенівському районі. Вона тягнеться практично від самого проспекту Соборного до вулиці Перемоги, поєднуючи таким чином дві найважливіші транспортні артерії міста. Крім того, що алея стане чудовим місцем для неспішної прогулянки (наприклад, прохолодним літнім днем, коли повітря настільки прозоре, що можна дозволити собі дихати на повні груди, або зимовим раннім вечором, коли сині тіні на заметах нагадують про казкового Діда Мороза, або весняним ранком – під акомпанемент перших птахів, не кажучи вже про літо – під покровом соковитого і пишного листя), вона чудово виглядає на фотознімках. Яскраві квіти виграшно підкреслюють всю красу міського пейзажу.

Новинки Запоріжжя

Якщо ви любите міські пейзажі і розбираєтеся в них, то вам слід відвідати також недавно відреставровану алею на проспекті Маяковського. Вона стане прекрасним фоном для будь-яких спогадів – настільки багатоплановим вийшов об’єкт після проведених робіт. Стартує вона від проспекту Соборного, в районі ресторану «Аристократ», і прямує вниз, до Дніпра, до каскаду фонтанів «Веселка». На всьому протязі пішохідного шляху алея викладена сучасною першокласною плиткою, а також вигадливо прикрашена. Так, наприклад, приблизно середина шляху зустріне вас величезною стрілкою-покажчиком висотою в два людські зрости, яка розташована на гранітному ложі. Стрілка вказує на віддаленість деяких популярних зарубіжних туристичних об’єктів від проспекту Маяковського, на якому ви зараз, власне, і перебуваєте. Трохи далі ви можете сісти на незвичайні круглі лавки з вмонтованими в них урнами, або вибрати для короткочасного відпочинку традиційну дерев’яну лавочку звичайної форми, але, тим не менш, дуже зручну. Крім лавок, задоволення перехожим доставляють елементи садово-паркового дизайну, клумби і розарії на всій протяжності шляху.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.