П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Інноваційні бібліотеки Запоріжжя – які вони?

В нашому житті дуже рідко ми знаходимо час на книги та на відвідини бібліотек, хоч в Запоріжжі і представлена велика кількість бібліотек, де можна піти за цікавою книгою. Окрім того, часто ми забуваємо і про те, що бібліотеки дають можливість для спілкування, відкриття для себе чогось нового, корисного проведення дозвілля, а також бібліотеки дають змогу долучитися до інтерактивних заходів, які насправді частенько проводяться в стінах запорізьких бібліотек, пише zaporizhzhia-future.com.ua.

Запоріжці не особливо цікавляться станом бібліотек в нашому місті, однак вони в нас, як не дивно, постійно оновлюються, а деякі бібліотеки нашого міста – це взагалі зразкові інноваційні книгозбірні, де можна гарно провести час.

В останні роки в Запоріжжі напрацьовують нову модель сучасної бібліотеки

2

Справді – дбають в Запоріжжі не тільки про стан підприємств та виробництв, а й про культурне середовище. Останні інновації вже кілька років стосуються оновлення бібліотек на території нашого міста.

Що являє собою така нова бібліотека в Запоріжжі? Запорізькі чиновники кажуть, що “родзинка” оновленої бібліотеки в дизайні інтер’єру. Для цього запорізькі розробники обрали скандинавський конструктивізм. Стосовно можливостей, які дає нова бібліотека в Запоріжжі, то проєкт передбачив облаштування зон для презентацій нових книг, окремі зони для коворкінгу та відпочинку.

Оновлення зазнали запорізькі бібліотеки – зокрема, Центральна бібліотека для дорослого населення на вулиці Гоголя, 66, бібліотека на проспекті Маяковського, 7, а також бібліотека на проспекті Соборному, 173.

Сучасні, оновлені бібліотеки нашого міста зазнали помітних змін. Зокрема, в інтер’єрі – зайшовши до стін цих книгозбірень, ви побачите інновації в дизайнерському оформленні приміщень. В бібліотеці на вулиці Гоголя можна побачити затишний інтер’єр, пізнавальну айдентику. Що вже казати про нову філософію проведення культурних заходів в стінах бібліотеки – їх проводять абсолютно в новому форматі, набагато цікавішому, ніж у звичних для нас книгозбірнях. Та найбільша гордість оновленої бібліотеки – це великий масив сучасної літератури – книги, які цікавлять молодь передусім і які є бестселерами сьогодні.

Бібліотеки – це не нудно, якщо підійти до їх облаштування з сучасної точки зору. Це впевнено доводять у Запоріжжі.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.