П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Запоріжжя отримає 55 млн євро міжнародних інвестицій

За результатами поїздки делегації м. Запоріжжя на інвестиційний форум в Маріуполі, корпорація IFC розглядає можливість надання Запоріжжю фінансової допомоги на подальший розвиток проекту Smart City. Мова йде про 55 млн євро, які місто може отримати частково в якості кредиту під 5,5 – 6,5% річних (що на сьогоднішній день є досить вигідною пропозицією на ринку бізнес-кредитування), а частково – на умовах грантової допомоги. Далі розповість zaporizhzhia-future.

Передбачається, що виділені кошти повинні бути використані на впровадження системи електронного квитка в комунальному транспорті, що було заявлено як один із пріоритетних напрямків роботи відповідного департаменту міської ради на 2020 рік, а також для розвитку системи безпеки Запоріжжя.

Сьогодні консультанти корпорації IFC прибули до міста, щоб провести моніторинг роботи комунальних підприємств. Зокрема, делегація міжнародної корпорації в супроводі першого заступника міського голови Сергія Мішка планує відвідати «Запоріжелектротранс», «Зеленбуд», «ЕЛУАШ», а також Центр інформаційних технологій. Результатом візиту мають стати поради та рекомендації, які міська влада отримає від потенційних інвесторів.

Фінансування розвитку міської інфраструктури Запоріжжя очікується поетапним. Обговорюється можливість надання двох послідовних траншів: у 2020 році – на 23 млн євро, а ще 33 млн – у 2021 році, за умови результативних показників витрачання минулого траншу.

Нагадаємо, система Smart City (Розумне місто) впроваджується в Запоріжжі вже кілька років. Основним її призначенням є створення комфортного і безпечного середовища проживання кожного мешканця міста, а також полегшення комунікації громадян з владою. У систему входять такі основні напрямки, як муніципальне управління, безпека, соціальна складова, економіка, транспорт, інфраструктура, стратегія подальшого розвитку та екологія.

Два роки тому впровадження системи Розумне місто почалося зі створення ситуаційного центру та установки камер відеоспостереження в найбільш потрібних і небезпечних місцях – перехрестя з великою аварійністю, парки і сквери, площі. За гроші інвесторів було закуплено і запущено програмне забезпечення, яке покликане полегшити охорону громадського порядку і допомогти в розслідуванні злочинів.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.