Понеділок, 29 Квітня, 2024

Додаток, який вимірює рівень забруднення в місті: розробка запорізьких ІТ-фахівців

Питання екології в сучасному світі надзвичайно актуальне. Деякі міста України характеризуються високим рівнем забрудненості, проте як визначити наскільки забруднене повітря у вашому місті дозволить додаток, який показує такі дані, пише zaporizhzhia-future.com.ua.

Розробили його дівчата з Запоріжжя та презентували на змаганнях Technovation Global Pitch Event 2017 під назвою AirNear.

Завдяки мобільному додатку, який розробили запорізькі дівчата, жителі міста можуть побачити ті території, де спостерігається висока концентрація токсичних та небезпечних речовин у повітрі. Їхній проєкт став не лише корисним для жителів Запоріжжя, але й відкрив дорогу до Сан-Францико, де вони поділяться геніальною інновацією.

Екологічні проблеми – пріоритетна тема для розвитку ІТ в Запоріжжі

2

Дівчат уже давно турбували екологічні проблеми Запоріжжя, тому для того, щоб якось допомогти та вирішити їх, вони спочатку навчилися писати код для комп’ютерних програм, а потім розробили додаток, який показуватиме жителям України справжню ситуацію на рахунок забруднення. Вчителі переконали їх взяти участь у Technovation Challenge – це міжнародні змагання, які спрямовані на те, щоб навчити молодь користуватися комп’ютерним програмуванням для того, щоб реалізувати ці навики у майбутніх корисних для суспільства проєктах.

А створили додаток троє чотирнадцятилітних підлітків із Запоріжжя: Даша Табунщик, Женя Камінська та Аня Шило. Дівчата створили команду Z-Teen та поставили чітку ціль: допомогти жителям міста зберегти своє здоров’я від забруднення повітря. Досить швидко вони опанували середовище для розробки додатків МІТ App Inventor 2 та розпочали вводити дані щодо рівня забрудненості повітря на Запоріжжі.

Додаток “Air Near” дозволяє користувачам на власні очі побачити рівень забрудненості повітря в різних районах Запоріжжя, а також дізнатися чи допустимо перебувати людям на цих територіях. Адже кожному відомий негативний та шкідливий вплив токсичного, забрудненого повітря на здоров’я людей та стан навколишнього середовища. Цей додаток допоможе зберегти життя, здоров’я та стан населення Запоріжжя, якщо вони користуватимуться ним та робитимуть правильні висновки.

Важливо зауважити, що Запоріжжя ще з радянських часів було одним із головних промислових та виробничих центрів України і до сих пір характеризується високим розвитком промисловості. Проте такі висоти мають негативний вплив як і на довкілля, так і на життя людей. Усі промисловості, заводи викидають надзвичайно шкідливі речовини, які забруднюють атмосферу. Як наслідок, Запоріжжя вважається одним із найбільш забруднених регіонів України.

Додаток Air Near став надзвичайно успішним та вдалим. Дівчата неодноразово були запрошені на різноманітні конкурси, змагання та конференції, які давали можливість проінформувати населення про такий геніальний проєкт. Зараз дівчата планують поїздку у Сан-Франциско, щоб взяти участь у фіналі програми Technovation Challenge.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.