Четвер, 18 Квітня, 2024

У 2020 стартує реконструкція площі Фестивальної

Площа Фестивальна і розташований на ній музичний фонтан уже багато років турбують розуми причетних до забудови міста своєю кричущою безгосподарностю. У самому центрі сучасного індустріального Запоріжжя – релікт незрозумілої епохи в розбитому і неробочому стані. При цьому сам фонтан намагалися запускати два роки тому в тестовому режимі, і перевірка показала, що вся електроніка його, що забезпечує «світломузикальну» начинку – робоча і справна. Побоювання у фахівців викликали тоді тільки тріщини чаші фонтану, через які вода просочувалася в електрощитову із напругою в 380 вольт. Для запобігання нещасних випадків фонтан закрили. Незабаром і сама площа втратила доглянутий вигляд і потроху перестала нагадувати центр міста обласного значення. Далі розповість zaporizhzhia-future.

Про реконструкцію і площі, і фонтану впевнено заговорили в кінці 2019. І відразу ж амбітно призначили датою старту 2020 рік. Грошові кошти в розмірі приблизно 200 млн. гривень збираються брати з трьох джерел – міського та обласного бюджетів (в тому числі екологічного фонду), а також внесків деяких поки анонімних інвесторів. Чиновники різних рівнів поки не озвучують, хто ж побажав взяти участь в такому благому для запорожців і гостей міста починанні.

Площу Фестивальну хочуть перетворити на своєрідну «візитну картку» всіх районів Запорізької області. Поруч з реконструйованим світломузичним фонтаном і катком планують розмістити спеціальні локації у вигляді модних нині фотозон, що мають відображати «місцевий колорит» райцентрів. Також планується змінити покриття всієї площі (від трамвайних колій до проспекту Соборного) на сучасну плитку, розставити лавочки, можливо – встановити кілька торгових точок.

Закінчити реконструкцію планують у вересні цього року, приурочивши, мабуть, до Дня міста.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.